Kunst dichtbij

Mocht u voor of na de tentoonstelling nog meer kunst willen zien dan is er rondom Joure genoeg te zien. Binnen 20 minuten rijden kunt u onderstaande gelegenheden bereiken.

Fransje Versloot

Dit is wel héél dichtbij, onze tentoonstelling wordt namelijk in het pand van Fransje en Jan gehouden.Bijzonder aan het werk van Fransje Versloot is de combinatie van abstractie en natuur. Wie houdt van de natuur en er oog voor heeft zal tussen de vele doeken die zij tot nu toe heeft geschilderd altijd wel iets aantreffen wat het gevoel terughaalt dat jijzelf ooit had, daar aan zee, tussen de weilanden of bij de bollenvelden. Haar abstracte stijl, nu eens subtiel, dan weer met woeste verfklodders op het doek aangebracht, maakt dat je er naar kunt blijven kijken. Verder organiseert ze veel om kunst en cultuur heen. Op haar website kunt u de actuele activiteiten bekijken.

Museum Belvédère

In het schilderachtige Oranjewoud, vlakbij Landgoed Oranjewoud, ligt Museum Belvédère. Museum Belvédère is hét museum voor moderne en hedendaagse kunst in Friesland. Het museum toont twintigste eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland in directe relatie tot beeldende kunst uit Nederland en Vlaanderen. Het accent ligt op schilderkunst die relaties aangaan met de omliggende landschappelijke sfeer.

Galerie Hoogenbosch

Hedendaagse kunst

Op onze afdeling hedendaagse kunst met circa 7 wisselende tentoonstellingen per jaar treft u toonaangevende kunstenaars aan die geen bepaalde stroming vertegenwoordigen, maar het best gekenmerkt worden als "eenlingen”.Aanvullend vindt u in onze ruime stock werken van kunstenaars van galerie Hoogenbosch en een interessante collectie kunst uit de 20ste eeuw.

Aziatische- en tribale kunst

Galerie Hoogenbosch is gespecialiseerd in authentieke objecten, zoals beelden, maskers, sieraden en gebruiksvoorwerpen uit China, Oceanië, Indonesië, de Filippijnen, Birma, Nagaland, Thailand, Indochina en de Himalaya.Deze voorwerpen zijn grotendeels door ons zelf verzameld tijdens onze reizen door deze gebieden.